Groep 6/7

Welkom bij groep 6/7:

  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

13 okt 2020 - Museum bezoek
De leerlingen van groep 6 zijn op vrijdag 9 oktober naar museum Bredius geweest in Den Haag. In het museum hangen heel veel schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ze hebben geleerd wat portretten, stillevens en landschappen zijn en zijn er zelf ook mee aan de slag gegaan. De leerlingen hebben een stillleven mogen neerzetten en zijn begonnen aan een eigen schilderij.

 

Preview foto Preview foto Preview foto

22 sep 2020 - Thema Egypte
Preview foto In groep 6/7 zijn we begonnen met werken aan het thema Egypte. De leerlingen hebben onderzoeksvragen opgesteld en zullen de komende weken hun vragen gaan onderzoeken.

Behalve dat er onderzoek wordt gedaan worden er ook mooie dingen gemaakt. Een aantal leerlingen zijn begonnen aan het bouwen van een piramide.


10 mrt 2020 - prinsenhof
Groep 6 is naar Museum Prinsenhof geweest om naar de schilderijen van Pieter de Hooch te kijken. We werden ontvangen door Grietje. Grietje komt uit de tijd van Pieter de Hooch en staat zelfs op een van zijn schilderijen!
Grietje heeft ons rondgeleid en meer verteld over de schilderijen. Op bijna alle schilderijen is er een doorkijkje te vinden waardoor je net iets meer van de omgeving ziet. In het museum mochten we zelfs ook nog een eigen schilderij schetsen.
Het museumbezoek was erg leuk en leerzaam.
 
De week na het museumbezoek hebben we zelf kunst gemaakt met een doorkijkje. We hebben modern en oud gecombineerd. Door te knippen en plakken hebben we collages gemaakt, die een nieuw schilderij vormden. 
Preview foto Preview foto Preview foto