Groep 8

Welkom bij groep 8:

  • Wij werken aan het thema 'superhelden', daarbij werken wij in Staal aan het thema 'televisie'.
  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

02 okt 2018 - Batman tegen Robin Hood
Batman had een  normale dag, net als altijd, omdat hij al zijn schurken had verslagen . Hij wilde naar huis om te slapen . Maar ineens vloog er een pijl langs hem . Batman schrok en gooide een batram. En het ging raak. Robin hood was kwaad en richtte pijlen op de  bat . Maar batman is zo goed getraind dat hij met zijn pistool de pijlen kapot maakte . Toen begon het gevecht . Robin Hood zei: ‘Kom maar op!’ Toen zei de bat: ‘Je weet niet wie ik ben.’ Robin schoot pijlen, maar de bat was zo sterk dat hij hem versloeg met een stoot tegen zijn oog. En toen werd Robin Hood gearresteerd.  Batman ging naar huis om lekker te slapen.


Ali


02 okt 2018 - Curacao
Curacao

Curacao is een heel mooi land. Eigenlijk is Curacao geen land maar een eiland. Op Curacao zijn heel veel mooie en kleurrijke huizen. En de huizen zijn daar best wel groot.

Vroeger was Nederlands de officiële taal op Curacao, maar sinds 2007 zijn Antilliaans, Nederlands en Engels de officiële talen op Curacao. Antilliaans is de moedertaal voor de meeste bewoners van Curacao. Sommige mensen op Curacao spreken ook Spaans. Er zijn ook buitenlanders die andere talen spreken zoals: Frans, Arabisch, Haitiaans, Portugees en soms nog Chinees. Er woont ook veel familie van mij op Curacao opa´s, oma´s, ooms, tantes, nichtjes en neefjes en veel meer familie. Ik ben al heel vaak op vakantie naar Curacao geweest. Het is daar altijd heel warm, omdat het een tropisch eiland is. Ook als het regent is het nog steeds warm en zelfs in de winter is het er warm. Ik vond het leuk om mijn verhaal over Curacao met jullie te delen.  

Carrie


05 sep 2018 - De eerste dag

Eerste dag

We gingen 27 augustus weer voor het eerst naar school. We deden leuke dingen

 

We gingen op de Snappets werken. We deden als eerst rekenen op de Snappet. Toen gingen we woordenschat doen, dat was echt makkelijk. We moesten alleen maar de goede antwoord aantikken. We gingen ook nog automatiseren, dat was ook makkelijk. We moesten 5 sommen maken die de uitkomst 1999 hadden. We gingen ook naar buiten.We gingen ‘s middags nog een beetje op de Snappet en toen om kwart over 2 naar huis

 

Ali, namens groep 8


05 sep 2018 - Een leuke tekst over de zomervakantie
Vakantie

 

Ik ben op vakantie geweest naar Turkije. Het was super leuk. We zijn vier weken weg geweest.

 

Eerst zijn we naar Samsun geweest, naar familie, maar we zijn wel alleen in een hotel gaan slapen. Het was een mooi hotel. We zijn daarna naar Trabzon geweest, daar was ook veel familie. We zijn uit eten geweest en nog veel meer.

Vervolgens zijn we naar Konya gegaan, daar hebben we niks bijzonders gedaan. Daarna zijn we naar Antalya geweest, naar het mooiste resort dat ooit heb gezien. Hij heet Royal Holiday Palace. Daar zijn we anderhalve week gebleven daarna dat was mega leuk. Toen moesten we helaas  Istanbul, daar hebben we alleen maar geshopt. De laatste dag was het saaist, want op die dag moesten we vroeg in de ochtend vertrekken.

 

Maar er was een probleem. We hadden schoenen gekocht voor mijn zusje, maar toen we in het hotel aankwamen zat er maar één schoen in dus we moesten terug naar het centrum en daarna naar het vliegveld om weer terug naar Nederland te gaan.

 

Aleyna