Groep 8

Welkom bij groep 8:

  • Wij werken aan het thema 'voetbal', daarbij werken wij in Staal aan het thema 'de buurt'.
  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

07 dec 2018 - Het geestenhuis
HET GEESTENHUIS  

Er was eens een meisje die heel lief was. Zij heette Lina.

Lina kreeg het nieuws dat ze gingen verhuizen. Ze werd toen erg boos, want dat wilde ze helemaal niet. Maar helaas moest dat toch.

Toen ze verhuisd waren deed ze heel erg raar. Tijdens het eten gooide ze hete soep over de tafel heen en daarna deed ze alsof er niks gebeurd was. Plotseling had ze bloed aan haar vingers, dat had ze zelf gedaan met een mes.

Een dag later kwam haar vriendin langs en wou iets ergs vertellen. Maar toen ze binnenkwam merkte ze dat ze al te laat was. Want ze kwam om te vertellen dat er in dit huis geesten waren. Maar de geest had het meisje al in bezit genomen. Haar vriendin dacht heel goed na wat ze kon doen. Daarna vond ze een briefje onder Lina’s bed waarin iets stond voor de mensen die in dit huis wonen. Er stond dat als ze wisten dat er geesten waren, ze er gauw iets aan moesten doen. Er stond ook in wat ze moesten doen als iemand in het huis in bezit was genomen door de geest. Er stond ook dat er een kistje verstopt was in het huis. En als je dat kistje vond, dan moest je het kistje aan de persoon geven die in bezit was genomen door een geest. Dan gaat de geest weg.

Lina’s vriendin zocht naar de kist. Ze had overal gekeken maar ze kon het niet vinden. Toen kwam Lina met een mes in haar handen en ze zei: “Ik moet je vermoorden.” Lina’s vriendin rende door het huis en Lina zat achter haar aan. Lina’s vriendin struikelde over iets en ze keek wat het was en dat bleek het kistje te zijn. Ze zei: “Het kistje, ik heb het kistje gevonden.” Lina kwam naar haar toe, maar al snel deed ze het kistje open. De geest die haar in bezit had genomen was direct weg. Lina en haar vriendin vertelde alles aan haar ouders en toen besloten haar ouders om terug te gaan naar hun vorige huis.

 

Duygu


03 dec 2018 - Apparaten
Preview foto
In groep 7 en 8 hebben we geleerd hoe apparaten werken. We hebben het gehad over input, het proces en output. Een voorbeeld van een apparaat die we gebruikt hebben is de broodbakmachine. Maandag proberen we de sinaasappelpers, handmatig en half-automatisch. 

30 nov 2018 - Cito toetsen
Groep acht heeft de afgelopen twee weken de cito toetsen gemaakt. We hebben heel veel soorten cito toetsen gemaakt zoals: rekenen, begrijpend lezen, werkwoord spelling en woordenschat. Dat zijn best veel cito toetsen, maar toch hebben we heel hard gewerkt en ons best gedaan.

 

Werken

 

Er werd veel gewerkt in de klas voor de cito´s en het was ook heel stil in de klas. Als je dan klaar was met een toets moesten we rustig aan onze tafel werken. Bijvoorbeeld op Snappet of even lezen totdat het pauze was of als we nog een toets moeten maken. In het begin deden we drie cito´s per dag maar in de laatste week is het wel wat verminderd. En je krijgt ook nog eens de cito toetsen die je nog niet helemaal af had. Dus je krijgt soms dubbel zoveel werk.

 

Carrie


30 nov 2018 - Bezoek Delfland
Wij zijn met groep 8 van de Parkschool Delft naar het Delfland geweest. We hebben een les techniek gevolgd. We hebben een kleine robot gemaakt die kan rijden, schoonmaken, verven en noem maar op. Dat kan doordat het een borstel aan de onderkant heeft. De docent, genaamd Mike Jansen, was aardig. wij vonden het heel leuk om dit mee mogen te maken.

 

Groetjes Aleyna en Hanan


07 nov 2018 - Bezoek aan SC Delfland
De kinderen van groep 8 gingen naar de middelbare school (scholencombinatie) Delfland.

De kinderen leerden over ondernemers,bedrijven,de economie en nog vele andere dingen.

De kinderen maakten ook een order. Verder maakten ze een pakketje met inpakpapier dat ze zelf moesten inpakken.

 

Dat was de dag op Delfland.

 

   


07 nov 2018 - Batman in de ruimte
Batman in de ruimte

 

Het is een gewone dag in de Batman stad. Toen opeens kwam er een nieuwe superschurk: Bottenman het skelet. Hij probeert de maan op te blazen, omdat voordat hij een skelet was hij een weerwolf was. Hij werd opgepakt en door mensen  doodgeschoten en nu is hij terug om de maan kapot te maken Batman hoorde dit natuurlijk en ging er op af…

 

Batman had 15 minuten om de bom kapot te maken. Batman was klaar om te gaan en ziet Bottenman voor zijn huis. Batman steekt een middelvinger op naar Bottenman zegt:’Oh ja, ik ben sterker dan jouw ****hoofd.’ Batman zegt: ‘Ik heb deze stad al duizend keer beschermd van de Joker, maar nu de hele maan, dat wordt moeilijk.’ Maar hij doet het en maakt de bom kapot.   

 

Selvin     


18 okt 2018 - Bezoek aan het Stanislas College
Donderdag 18 oktober ging groep 8 naar het Stanislas. Daar gingen we een les volgen over dienstverlening en producten. We gingen een pennenstandaard maken. Daar hadden we voor nodig; een zaag, een vijl en schuurpapier. En je moest er een magneet in doen om trucjes te kunnen.

Toen we klaar waren kregen we een tas met iets er in. Toen we op school waren gingen we een paar trucjes uit proberen.

Naima Abdirahman   


02 okt 2018 - Batman tegen Robin Hood
Batman had een  normale dag, net als altijd, omdat hij al zijn schurken had verslagen . Hij wilde naar huis om te slapen . Maar ineens vloog er een pijl langs hem . Batman schrok en gooide een batram. En het ging raak. Robin hood was kwaad en richtte pijlen op de  bat . Maar batman is zo goed getraind dat hij met zijn pistool de pijlen kapot maakte . Toen begon het gevecht . Robin Hood zei: ‘Kom maar op!’ Toen zei de bat: ‘Je weet niet wie ik ben.’ Robin schoot pijlen, maar de bat was zo sterk dat hij hem versloeg met een stoot tegen zijn oog. En toen werd Robin Hood gearresteerd.  Batman ging naar huis om lekker te slapen.


Ali


02 okt 2018 - Curacao
Curacao

Curacao is een heel mooi land. Eigenlijk is Curacao geen land maar een eiland. Op Curacao zijn heel veel mooie en kleurrijke huizen. En de huizen zijn daar best wel groot.

Vroeger was Nederlands de officiële taal op Curacao, maar sinds 2007 zijn Antilliaans, Nederlands en Engels de officiële talen op Curacao. Antilliaans is de moedertaal voor de meeste bewoners van Curacao. Sommige mensen op Curacao spreken ook Spaans. Er zijn ook buitenlanders die andere talen spreken zoals: Frans, Arabisch, Haitiaans, Portugees en soms nog Chinees. Er woont ook veel familie van mij op Curacao opa´s, oma´s, ooms, tantes, nichtjes en neefjes en veel meer familie. Ik ben al heel vaak op vakantie naar Curacao geweest. Het is daar altijd heel warm, omdat het een tropisch eiland is. Ook als het regent is het nog steeds warm en zelfs in de winter is het er warm. Ik vond het leuk om mijn verhaal over Curacao met jullie te delen.  

Carrie


05 sep 2018 - De eerste dag

Eerste dag

We gingen 27 augustus weer voor het eerst naar school. We deden leuke dingen

 

We gingen op de Snappets werken. We deden als eerst rekenen op de Snappet. Toen gingen we woordenschat doen, dat was echt makkelijk. We moesten alleen maar de goede antwoord aantikken. We gingen ook nog automatiseren, dat was ook makkelijk. We moesten 5 sommen maken die de uitkomst 1999 hadden. We gingen ook naar buiten.We gingen ‘s middags nog een beetje op de Snappet en toen om kwart over 2 naar huis

 

Ali, namens groep 8


05 sep 2018 - Een leuke tekst over de zomervakantie
Vakantie

 

Ik ben op vakantie geweest naar Turkije. Het was super leuk. We zijn vier weken weg geweest.

 

Eerst zijn we naar Samsun geweest, naar familie, maar we zijn wel alleen in een hotel gaan slapen. Het was een mooi hotel. We zijn daarna naar Trabzon geweest, daar was ook veel familie. We zijn uit eten geweest en nog veel meer.

Vervolgens zijn we naar Konya gegaan, daar hebben we niks bijzonders gedaan. Daarna zijn we naar Antalya geweest, naar het mooiste resort dat ooit heb gezien. Hij heet Royal Holiday Palace. Daar zijn we anderhalve week gebleven daarna dat was mega leuk. Toen moesten we helaas  Istanbul, daar hebben we alleen maar geshopt. De laatste dag was het saaist, want op die dag moesten we vroeg in de ochtend vertrekken.

 

Maar er was een probleem. We hadden schoenen gekocht voor mijn zusje, maar toen we in het hotel aankwamen zat er maar één schoen in dus we moesten terug naar het centrum en daarna naar het vliegveld om weer terug naar Nederland te gaan.

 

Aleyna