Groep 6

Welkom bij groep 6:

  • Wij werken aan het thema 'mysterie', daarbij werken wij in Staal aan het thema 'ondergronds'.
  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

07 dec 2018 - Sinterklaas
Sinterklaas kwam in de klas. Hij had als eerst een cadeau mee voor de moeder van Satish. Daarna ging Aisha een mooi gedicht voor Sinterklaas voorlezen. Daarna moest het groepje van Aisha, Abdurahman, Sena, Janna en Sokayna een toneelstukje doen maar ze moesten nog hun pak aan doen dus? Flory deed een dansje tussendoor. Het was een GAAF! dansje. Daarna kon een ander groepje nog hun toneelstukje doen. Maar toen moest Sinterklaas weg. Er moest nog een groepje dus die mochten heel kort hun toneelstukje doen. En toen ging Sinterklaas weg uit de klas en zongen we nog heel even dag Sinterklaasje.     

12 okt 2018 - De boze eeuw
Haiii  ik ben er weer. Sjonge jonge dat was lang geleden, Dus ja ik ga nu naar de tuin, Huh kijk wat ik daar nou zie. Een… tijdmachine. Ik ga er in.

Je kan zelf kiezen waar je naartoe gaat. Ik ga er uit. Ik ga Emily bellen of ze mee wilt. Ugh oh ja Emily is op avontuur. Ik ga wel alleen. Ik ga nu kiezen. De Romeinse eeuw? Nee. de Gouden eeuw? saai! De Dinosaures tijd? Jakkes! En de laatste de Boze eeuw? Eh wel interessant, ik neem die wel. Ik ben er in, ik trek aan de hendel. WOOHOO ik ben er, ik zie een zwart kasteel. Gatver er zitten zoveel slangen op. Zal ik naar binnen gaan? Ehhh ik ga erin. Wat zit er daar op me te wachten. Oh wat eng. Ik ga er gewoon in. Ik zie een octopus hij heet, Mr.Inkie. Hij heeft een pistool, hij maakt me dood. OH NEE MIJN LEVEN GAAT ER AAN! ……..

Huh wat was dat, oh het was een droom.

 

Einde

Aisha


09 okt 2018 - Deze week
maandag

We zijn begonnen met een paar toetsen. Voor de rest hebben we een paar lessen gedaan.

 dinsdag

Eerst hebben we gym gehad. En oja een leuke gymles was het.

daarna zijn we begonnen met een nieuw thema staal we hebben het met thema over mysterie. Met staal hebben we het over ondergronds, wel mysterieus hé!

woensdag

We begonnen met een toets van topo over Friesland. En een toets van rekenen.

donderdag

Een paar kinderen moeten nog hun toets afmaken.  We hebben nieuwsbegrip gedaan. Het gaat over de ramp in Indonesië, jammer. En we hebben aan ons werkstuk gewerkt.

vrijdag

We zijn begonnen met rekenen, nog een paar kinderen moesten hun toets afmaken. dan even pauze en dan hup naar de gym. Daarna even in de klas een kring gemaakt. Daarna moesten we ons werkplan afmaken, de meeste hebben hem bijna af. Bijna weekend jeej.