Groep 6

Welkom bij groep 6:

  • Wij werken aan het thema 'mysterie', daarbij werken wij in Staal aan het thema 'ondergronds'.
  • Wij hebben op dinsdag en vrijdag gym, vergeet je gymkleding niet!

BERICHTEN

14 jun 2019 - Sportdag bij groep 6
We begonnen met een warming up voor de hele school. We gingen lekker dansen. Na de warming up ging iedereen naar zijn plaats. Wij gingen naar de escape room, als eerste moesten we een kasteel maken. Bij de tweede moesten we in een rij  op een ladder lopen. De derde moesten we balletjes van groot naar klein neerleggen en we deden zakken race. Toen gingen we naar taekwondo. Het was super leuk om vecht technieken te leren. Toen deden we een parcour met de hele klas. Dat ging goed behalve bij het klimmen en klauteren. We hebben een goede tijd gehaald maar we weten niet precies welke tijd. Daarna gingen we naar dansen, we leerden een hiphop dans. Het was super leuk om het te leren. Uiteindelijk gingen we een water race doen, dat was ook heel leuk. Toen gingen we eten haphaphap. Na de pauze gingen we estafette doen. En daarna nog een klein spelletje. Ze ging in de microfoon praten en als ze go zei moesten we rennen voor de pion. Na het spel gingen we korfballen en voetballen toen gingen we weer eten en naar huis.

 

groetjes: Groep 6  


07 dec 2018 - Sinterklaas
Sinterklaas kwam in de klas. Hij had als eerst een cadeau mee voor de moeder van Satish. Daarna ging Aisha een mooi gedicht voor Sinterklaas voorlezen. Daarna moest het groepje van Aisha, Abdurahman, Sena, Janna en Sokayna een toneelstukje doen maar ze moesten nog hun pak aan doen dus? Flory deed een dansje tussendoor. Het was een GAAF! dansje. Daarna kon een ander groepje nog hun toneelstukje doen. Maar toen moest Sinterklaas weg. Er moest nog een groepje dus die mochten heel kort hun toneelstukje doen. En toen ging Sinterklaas weg uit de klas en zongen we nog heel even dag Sinterklaasje.     

12 okt 2018 - De boze eeuw
Haiii  ik ben er weer. Sjonge jonge dat was lang geleden, Dus ja ik ga nu naar de tuin, Huh kijk wat ik daar nou zie. Een… tijdmachine. Ik ga er in.

Je kan zelf kiezen waar je naartoe gaat. Ik ga er uit. Ik ga Emily bellen of ze mee wilt. Ugh oh ja Emily is op avontuur. Ik ga wel alleen. Ik ga nu kiezen. De Romeinse eeuw? Nee. de Gouden eeuw? saai! De Dinosaures tijd? Jakkes! En de laatste de Boze eeuw? Eh wel interessant, ik neem die wel. Ik ben er in, ik trek aan de hendel. WOOHOO ik ben er, ik zie een zwart kasteel. Gatver er zitten zoveel slangen op. Zal ik naar binnen gaan? Ehhh ik ga erin. Wat zit er daar op me te wachten. Oh wat eng. Ik ga er gewoon in. Ik zie een octopus hij heet, Mr.Inkie. Hij heeft een pistool, hij maakt me dood. OH NEE MIJN LEVEN GAAT ER AAN! ……..

Huh wat was dat, oh het was een droom.

 

Einde

Aisha


09 okt 2018 - Deze week
maandag

We zijn begonnen met een paar toetsen. Voor de rest hebben we een paar lessen gedaan.

 dinsdag

Eerst hebben we gym gehad. En oja een leuke gymles was het.

daarna zijn we begonnen met een nieuw thema staal we hebben het met thema over mysterie. Met staal hebben we het over ondergronds, wel mysterieus hé!

woensdag

We begonnen met een toets van topo over Friesland. En een toets van rekenen.

donderdag

Een paar kinderen moeten nog hun toets afmaken.  We hebben nieuwsbegrip gedaan. Het gaat over de ramp in Indonesië, jammer. En we hebben aan ons werkstuk gewerkt.

vrijdag

We zijn begonnen met rekenen, nog een paar kinderen moesten hun toets afmaken. dan even pauze en dan hup naar de gym. Daarna even in de klas een kring gemaakt. Daarna moesten we ons werkplan afmaken, de meeste hebben hem bijna af. Bijna weekend jeej.